Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Akşam (16-10-2008)

Ο πραγματικός πορθητής της Κύπρου είμαι εγώ

O πρώην Π/Θ Ερμπακάν προέβαλε έναν νέο ισχυρισμό, ο οποίος θα εξοργίσει την Ραχσάν Ετζεβίτ και το DSP.

Συγκεκριμένα, η κρατική TRT, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την “ειρηνευτική επιχείρηση’’ στην Κύπρο με τίτλο «Η Κύπρος από το χθες στο σήμερα» και ζητώντας τις απόψεις των πολιτικών, των στρατιωτικών και των ειδικών της εποχής εκείνης, κατέφυγε και στην άποψη του πρώην Π/Θ Ερμπακάν, ο οποίος ήταν εταίρος της κυβέρνησης Ετζεβίτ, που είχε δώσει την εντολή για την επιχείρηση. Την εποχή εκείνη ο Ερμπακάν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Προκειμένου να ξεπροβοδίσουμε τον Ετζεβίτ σε ένα ταξίδι του, βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο μαζί με τον τότε Γενικό Επιτελάρχη Σεμίχ Σαντζάρ και τους Αρχηγούς των Όπλων. Ο Σαντζάρ μου ανέφερε ότι θα ήθελε να είχε μαζί μου, ως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κατ’ ιδίαν συνομιλία. Μεταβήκαμε σε ιδιαίτερη αίθουσα του αεροδρομίου και μαζί με τους Αρχηγούς των Όπλων πραγματοποιήσαμε σύσκεψη.

Μου είπε ιδιαιτέρως τα εξής: “Δεν έχουμε να χάσουμε ούτε λεπτό. Οι δυνάμεις, τις οποίες θα μεταφέρουμε, βρίσκονται στην Αλεξανδρέττα. Έχουν τοποθετηθεί στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου μέχρι την περιοχή Τασουτζού. Το διάστημα που απαιτείται, για να φορτώσουμε στα πλοία τις δυνάμεις μας, είναι δύο ημέρες. Εάν εσείς μας δώσετε την εντολή, εμείς μετά από δύο ημέρες θα τους επιβιβάσουμε. Μπορούμε να κινητοποιηθούμε”;

Εμείς – αναφέρει ο Ερμπακάν – ήδη είχαμε λάβει την απόφαση στο υπουργικό συμβούλιο για μια απόβαση. Τότε, λοιπόν, του είπα: “Να κινητοποιηθείτε άμεσα”». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.