Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ο αγωγός φυσικού αερίου Ιράν-Τουρκίας σκόνταψε στους τύπους

Referans (20/11/2008)

Υπήρξε ασυμφωνία όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ Ιράν-Τουρκίας σχετικά με τον τομέα της Ενέργειας, και ιδιαίτερα στην τιμή του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας και φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Χιλμί Γκουλέρ, κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη ανέφερε ότι η Άγκυρα θα προωθήσει το άνοιγμα του Ιράν στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω της Τουρκίας. Έναντι αυτού, όμως, ζήτησε η τιμή της ποσότητας του επιπρόσθετου φυσικού αερίου, το οποίο η Τουρκία πρόκειται να αγοράσει για την κάλυψη των προσεχών αυξανόμενων αναγκών της, να είναι φτηνότερη από την τιμή του αερίου που θα προορίζεται για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Όμως, η ιρανική πλευρά είπε: «Θα δώσουμε και σε σας την τιμή, την οποία δίνουμε στις άλλες χώρες και στη διεθνή αγορά. Δεν αποδεχόμαστε να πουλήσουμε στην Τουρκία αέριο σε χαμηλότερη τιμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.