Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Ο τουρκικός στόλος κυνήγησε τους Ελληνοκυπρίους

Hürriyet (24/11/2008)

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι δυο πλοία, που δραστηριοποιούνται για λογαριασμό της “ε/κ διοίκησης”, υπό ξένες σημαίες, ξεκίνησαν έρευνα πετρελαίου στις 13 Νοεμβρίου, 27 ναυτικά μίλια νότια της Κύπρου.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς της “ε/κ διοίκησης”, πολεμικό πλοίο των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, που περιπολούσε στην περιοχή, επενέβη στα ε/κ πλοία και καλώντας τα να τερματίσουν τις δραστηριότητές τους. Τα δυο πλοία, φοβούμενα μήπως το τουρκικό πολεμικό ανοίξει πυρ, απομακρύνθηκαν από την περιοχή και εισήλθαν στα ε/κ χωρικά ύδατα.

Ο ‘’Ε/κ ηγέτης’’ Χριστόφιας έγραψε αμέσως επιστολή στο Γενικό Γραμματέα των Η.Ε. διαμαρτυρόμενος κατά της Τουρκίας. Στη συνέχεια, στις 15 Νοεμβρίου, 80 μίλια νότια του Καστελόριζου βιώθηκε αυτή τη φορά η πρόκληση του ελληνικού πολεμικού πλοίου.

Το ελληνικό πολεμικό ‘Πολεμιστής’ παρενόχλησε το υπό νορβηγική σημαία πλοίο ‘MALENE OSTERVOLD’ που προέβαινε σε αναζήτηση πετρελαίου για λογαριασμό της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα.

Η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε για το θέμα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τη Νορβηγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.