Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ανησυχία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη Μαύρη Θάλασσα

Akşam (28/11/2008)

Η πρωτοβουλία των ΗΠΑ για τη δημιουργία στη Μαύρη Θάλασσα μιας ναυτικής Βάσης, η οποία θα υπάγεται στο ΝΑΤΟ, αντιμετωπίστηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με ανησυχία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού των Αεροπορικών Δυνάμεων μηνός Οκτωβρίου, αφού επισημαίνεται ότι η Μαύρη Θάλασσα εγκυμονεί κρίσεις όμοιες με αυτές του Αιγαίου, σημειώνονται και τα εξής: Οι περιφερειακές πολιτικές της Ε.Ε. και των ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία, ώστε να είναι λιγότερο παθητική. Προκειμένου να κατανοήσουμε τι μπορεί να συμβεί στη Μαύρη Θάλασσα, πρέπει να θυμηθούμε τα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο. Οι ΗΠΑ υπό το κάλυμμα του ΝΑΤΟ προγραμματίζουν την είσοδό τους στη Μαύρη Θάλασσα. Το να υποστηρίξουμε μια αντίθετη δομή με αυτή της Συνθήκης του Μοντρέ θα μας φέρει σε δύσκολη θέση. Πρέπει να παραχθούν εθνικές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.