Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Η Lockheed Martin στη συμφωνία για τα F-16 πραγματοποίησε μια αλλαγή 797 εκατομμυρίων δολαρίων


Zaman
(26/2/2009)


Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι στη συμφωνία, την οποία έχει συνάψει με την Τουρκία για 14 αεροσκάφη F-16 C και 16 αεροσκάφη F-16 D Block 50, πραγματοποιήθηκε αλλαγή 797 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, οι Τουρκικές Αεροπορικές Δυνάμεις αποδέχτηκαν αλλαγή στη συμφωνία σταθερής τιμής, την οποία είχαν υπογράψει με την αμερικανική εταιρεία. Η Τουρκία το Μάιο του 2007 είχε υπογράψει συμφωνία, αναφορικά με τις δικές της εργασίες, τις οποίες θα πραγματοποιήσει, ύψους 1,78 δις δολαρίων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, για τα συγκεκριμένα υλικά, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν στα εν λόγω αεροσκάφη, η Τουρκία είχε καταβάλει το ποσό των 187 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2007. Εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι μετά τη διαφοροποιημένη αυτή συμφωνία θα μπορούν να αρχίσουν και στην πράξη οι διαδικασίες παραγωγής. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το Σεπτέμβριο του 2006, είχε επικυρώσει αυτή τη συμφωνία, η οποία προέβλεπε την πώληση 30 πολεμικών αεροσκαφών, κινητήρων αεροσκαφών, ραντάρ και ηλεκτρονικού υλικού πολέμου. Η συμφωνία αυτή, εφόσον η Τουρκία χρησιμοποιήσει όλες τις επιλογές της αγοράς, θα φέρει κέρδη ύψους 2,9 δις. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.