Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τα αμερικανικά όπλα να μην μας πλήξουν

Akşam 
(5/3/2009)

Του İsmail Küçükkaya


Ένα είναι βέβαιο, ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα απαγκιστρωθούν από το Ιράκ. Για πολλούς λόγους, με πρώτους τους οικονομικούς. Οι ΗΠΑ ζητούν η απαγκίστρωση αυτή να πραγματοποιηθεί μέσω της Τουρκίας. Η Άγκυρα το αντικρίζει ζεστά. Όμως, δεν είναι διατεθειμένη να αποκαλύψει τη στάση της, πριν το αίτημα διατυπωθεί επισήμως.

Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κλίντον θα βρίσκεται το Σάββατο στην Άγκυρα. Θέμα προτεραιότητας θα αποτελέσουν η απαγκίστρωση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με αυτή. Αναφορικά με το θέμα αυτό, στην Άγκυρα παρατηρείται κάποια «ανομολήγητη προς το παρόν επιφυλακτικότητα». Η τουρκική πρωτεύουσα από τη μια πλευρά εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σταδιακή αυτή αποχώρηση, και από την άλλη ανησυχεί μήπως υπάρξουν τυχόν επικίνδυνες παρενέργειες. 

Αναζητώντας την απάντηση στο πρόβλημα αυτό τόσο στα πολιτικά παρασκήνια, όσο και στα διάφορα κρατικά κλιμάκια, ήρθα αντιμέτωπος με έναν εφιάλτη, ο οποίος λέγεται: «Τα αμερικανικά όπλα να μην μας πλήξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.