Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Το σχέδιο ΡΚΚ του Ομπάμα


Sabah
(13/3/2009) 


Οι ΗΠΑ ετοίμασαν σχέδιο, που περιέχει τα πολιτικά ανοίγματα, με τα οποία θα κάνουν το ΡΚΚ να εγκαταλείψει τα όπλα. Το σχέδιο παρουσιάστηκε κατά τις επαφές στην Άγκυρα. 

Τονίζεται ότι αρμόδιοι του αμερικανικού ΥΠΕΞ, λίγο πριν την επίσκεψη της Κλίντον στην Άγκυρα, ήρθαν στην τουρκική πρωτεύουσα και συζήτησαν με τους κουρδικής καταγωγής πολιτικούς Εσάτ Τζανάν, Σεραφεττίν Ελτσί και Ορχάν Μίρογλου για το σχέδιο, που θα κάνει την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ να κατεβεί από τα βουνά. 

Παρατηρήθηκε ότι οι ΗΠΑ, κατά τις επαφές τους, επέλεξαν Κούρδους πολιτικούς, οι οποίοι απέχουν από την τρομοκρατία. 

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες εξέτασαν και τη φόρμουλα της γενικής αμνηστίας και ρώτησαν αν κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στο να κατέβουν οι τρομοκράτες από τα βουνά ή όχι. Ένα άλλο θέμα, που συζήτησαν, ήταν η επίδραση στην περιοχή από το κανάλι της κρατικής TRT, που εκπέμπει στην κουρδική. 

Ο πρώην βουλευτής του CHP Εσάτ Τζανάν είπε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προέβη σε σφυγμομέτρηση σχετικά με τη δημιουργία πολιτικής λύσης στο Κουρδικό.

Ο Τζανάν είπε: «Κατά την επίσκεψη του Ομπάμα τον Απρίλιο στην Τουρκία, θα δούμε τις εξελίξεις». 

1 σχόλιο:

  1. δεν ξερω αν τελικα κυβερναει ο ομπαμα.μαλλον πιονι ειναι

    δειτε εδω και θα καταλαβετε
    http://www.afipnisis.gr/agora/viewtopic.php?f=45&t=15

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.