Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Διαψεύδει ο Νταβούτογλου για τη ΜΙΤ


Sabah 
(8/4/2009)


Ο Σύμβουλος του Ερντογάν, καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου, διέψευσε τα λεχθέντα σχετικά με το ότι θα διοριστεί επικεφαλής της ΜΙΤ.

Ο Νταβούτογλου είπε: «Ούτε κάποιο τέτοιο αίτημα υπάρχει, ούτε κάποια σχετική προετοιμασία, ούτε κάτι τέτοιο πρόκειται να γίνει».

Έγινε γνωστό πως, αντί για κάποιο νέο διορισμό στην εν λόγω θέση, θα παραταθεί για ένα ακόμη χρονικό διάστημα η θητεία του Εμρέ Τανέρ, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα αυτά εδώ και δύο χρόνια. Ο ισχυρισμός περί διορισμού του Συμβούλου της Πρωθυπουργίας Αχμέτ Νταβούτογλου στη θέση του επικεφαλής της ΜΙΤ είχε αναγραφεί στην εφημερίδα Habertürk.

Ο Νταβούτογλου ανέφερε την αντίδρασή του στον Γενικού Διευθυντή Έκδοσης της εφημερίδας Φατίχ Αλταϊλί λέγοντας: «Συχνά το όνομά μου χρησιμοποιείται για διάφορες θέσεις. Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι σωστό. Και παλαιότερα είχε γίνει το ίδιο για τη θέση του Τ/ΥΦΥΠΕΞ. Ενοχλούμε τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοι, που ασκούν τα καθήκοντα αυτά».

Ο Νταβούτογλου είπε ότι ο επικεφαλής της ΜΙΤ Τανέρ ασκεί με επιτυχία τα καθήκοντά του και πρόσθεσε: «Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε για τα καθήκοντα αυτά. Δεν συζητήθηκε τίποτε με εμένα. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για μια τέτοια εξέλιξη;».

Εξάλλου, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η θητεία του Τανέρ θα παραταθεί για ένα χρόνο. Η θητεία του Τανέρ, ο οποίος έπρεπε να είχε αποχωρήσει πριν ένα χρόνο λόγω ορίου ηλικίας [65 ετών], εξαιτίας της επιτυχούς δράσης του ανωτέρω τύγχανε εξαμηνιαίων παρατάσεων.

Με την ευκαιρία της ρύθμισης, που προβλέπεται στον υπ’ αριθμ. 657 Νόμο της ΜΙΤ, σχεδιάζεται η παράταση της θητείας του κ. Τανέρ για δύο χρόνια. Η προθεσμία της τρίτης εξάμηνης παράτασης της θητείας του ανωτέρω έγινε γνωστό ότι λήγει το Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.