Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Η Εργκενεκόν τώρα και στην Κύπρο


Vatan 
(9/4/2009)


Θα το πιστεύατε εάν σας έλεγαν ότι θα έρθει μια μέρα που την Εργκενεκόν θα την χρησιμοποιούσαν ως ένα καταστροφικό όπλο και εκτός Τουρκίας; Ιδού, έγινε και αυτό… Στην Κύπρο μετά από δέκα μέρες έχουμε εκλογές. Στις δημοσκοπήσεις προηγείται, με μεγάλη διαφορά, το παλιό κόμμα του Ντενκτάς. Έτσι, λοιπόν, η εξουσία ανέσυρε το σπαθί της Εργκενεκόν. 

Στην Ανατολία υπάρχει μια παροιμία που λέει: «Δες τη μάνα και πάρε την κόρη». Η υπόθεση Εργκενεκόν, που χρησιμοποιήθηκε τα μέγιστα στις δημοτικές εκλογές της μητέρας πατρίδας, τώρα βρίσκεται στην υπηρεσία και της θυγατέρας πατρίδας!...

Σημαντικό τμήμα του λαού έχει επηρεασθεί, σε μεγάλο βαθμό, από τους ισχυρισμούς ότι ένοπλες συμμορίες έχουν διεισδύσει στο κράτος. Παρόλα αυτά, όμως, ο κόσμος δείχνει αφάνταστη υπομονή απέναντι σε αυτούς τους αδιανόητους ισχυρισμούς. Ο λαός περιμένει, αν υπάρχουν συμμορίες, να εκκαθαριστούν και να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης, όμως οι ισχυρισμοί στην υπόθεση αυτή σε ποιο βαθμό, αλλά και έναντι ποιων, θα χρησιμοποιηθούν;  

Είναι φανερό ότι στην «ΤΔΒΚ» επιδιώκεται να κρατηθεί σε ομηρία ο Ντενκτάς και οι ψηφοφόροι να οδηγηθούν στις κάλπες μέσα σε πλήρη σύγχυση. Ο «πρωθυπουργός» της «ΤΔΒΚ» Σογιέρ κατέθεσε αίτημα διερεύνησης στην Εισαγγελία της Δημοκρατίας εναντίον του Ντενκτάς και του Έρογλου, των οποίων τα ονόματα μνημονεύονται στο κατηγορητήριο της Εργκενεκόν.

Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με κάποια έγγραφα, τα οποία ανακαλύφθηκαν στην κατοχή του Μουσταφά Οζμπέκ. Στα έγγραφα αυτά αναφέρεται ότι, προκειμένου να δοθεί γραμμή στην εκλογική αναμέτρηση του 1998 και να ασκηθεί πίεση, στο νησί μοιράσθηκαν χρήματα. 

Ο Ντενκτάς, αφού σπούδασε νομικά στην Αγγλία, χρημάτισε Εισαγγελέας. Αν δε αυτό συνδεθεί και με την πείρα την οποία διαθέτει στη διαχείριση των κοινών, τότε ο τέως Τ/κ ηγέτης μπορεί να μετατραπεί σε ένα «σκληρό καρύδι». Μάλιστα, σύμφωνα με μια χαρακτηριστική τουρκική παροιμία, «δεν τρώγεται το κρέας κάθε πουλιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.