Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Οι Κούρδοι ζητούν διάλογο


Zaman 
(6/4/2009)


Ο αρχηγός του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (DTP), Αχμέτ Τουρκ, κατά τη συνάντηση, την οποία θα έχει σήμερα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, θα του παρουσιάσει και έναν φάκελο αναφορικά με την επίλυση του κουρδικού προβλήματος. 

Σε συνέντευξη Τύπου, την οποία έδωσε στα Γραφεία του κόμματός του, ο Τουρκ ανέφερε ότι λόγω του περιορισμένου χρόνου της συνάντησης αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε μια τέτοια μεθόδευση. Ο Τουρκ, απαντώντας στην ερώτηση «εάν έχουν κάποιο απτό αίτημα», είπε: «Το απτό αίτημά μας είναι η υπόθεση αυτή να λυθεί μέσω ενός διαλόγου». 

Ο Τουρκ δεν παρέλειψε να διαψεύσει φερόμενη ως δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «προς τον Ομπάμα το DTP είπε πως το κουρδικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με διάλογο και πως ο διάλογος αυτός θα επιτευχθεί μόνο εφόσον ως συνομιλητής υπάρξει ο Οτζαλάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.