Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας στην Τουρκία


Türkiye
(13/4/2009)


η Τουρκία εντός διαστήματος δύο μηνών ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον τρίτο σημαντικό επισκέπτη από τις ΗΠΑ. Μετά την ΥΠΕΞ Κλίντον και τον Πρόεδρο Ομπάμα, τώρα πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα και ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Gates.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, επειδή υπήρξε στην ίδια θέση και κατά την εποχή της προεδρίας του Μπους, γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Τουρκίας.

Ο Gates έχει στην ημερήσια διάταξή του θέματα, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, που είναι προτεραιότητες και του Ομπάμα. Από τις ΗΠΑ, που μέχρι στιγμής δεν συγκεκριμενοποίησαν κάποια σημαντικά θέματα, όπως το χρονοδιάγραμμα αποχώρησής τους από το Ιράκ και την πορεία που θα ακολουθήσουν, τώρα με την επίσκεψη αυτή αναμένεται ορισμένα πράγματα να γίνουν πιο σαφή.

Μετά την επίσκεψη Gates και αφού ο ανωτέρω παρουσιάσει στην Άγκυρα τα σχέδιά του, αναμένεται καταρχάς συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και στη συνέχεια επαφές μεταξύ των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.