Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Επικίνδυνος λογαριασμός για την Τουρκία


Referans

(30/4/2009) 


Το περιουσιακό πρόβλημα, το οποίο συνεχίζεται από το 1974 μεταξύ ‘βορείου και νοτίου Κύπρου’, τώρα με την αγωγή Όραμς έχει λάβει μια διαφορετική διάσταση.

Το ΔΕΚ, στην αγωγή, γνωστή ως Όραμς, η οποία εκδικάζεται επί ενάμισι έτος, αποφάνθηκε ότι τα ε/κ δικαστήρια μπορούν να δικάσουν και άτομα που ζουν στην “ΤΔΒΚ”, απόφαση η οποία θα επιφέρει πλήγμα τόσο στη διανυόμενη πολιτική περίοδο, όσο και στην οικονομία της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ”. 

Στην “ΤΔΒΚ” υπάρχουν πάνω από 4.000 βρετανικές ιδιοκτησίες. Άλλες 2.000 ιδιοκτησίες κατέχονται από ξένους άλλης υπηκοότητας. Τώρα, όσοι ξένοι ή κάτοικοι της “ΤΔΒΚ” αγόρασαν περιουσιακά στοιχεία στην “ΤΔΒΚ”, βρίσκονται σε κίνδυνο. Στις δε αγωγές αποζημίωσης, που θα κατατεθούν, υπεύθυνη θα είναι η Τουρκία. Υπολογίζεται ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αποζημιώσεις, τις οποίες θα αναγκαστεί να καταβάλει η Τουρκία, μπορεί να φτάσουν στο ποσό των 30-40 δις δολαρίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.