Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Διασυνδέσεις του Πασκούτ με την Εργκενεγκόν


Yeni Şafak
(6/5/2009)
 

Γράφει ότι η καταγγελία, την οποία κατέθεσε προς το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων ο αντιπρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Οσμάν Πακσούτ εναντίον των εισαγγελέων, οι οποίοι διεξάγουν την έρευνα για την υπόθεση Εργκενεκόν, με το αιτιολογικό της παράνομης παρακολούθησης των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, είχε ως συνέπεια να ενταθεί ακόμη περισσότερο ο άνεμος που πνέει εντός του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Κιλίτς, μετά την καταγγελία, συγκάλεσε για αύριο την Επιτροπή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία θα συνεδριάσει με ειδική ημερήσια διάταξη υπό την προεδρία του, προκειμένου να διερευνήσει τους ισχυρισμούς εναντίον του Πακσούτ και της συζύγου του, αναφορικά με αυτά, τα οποία ελέχθησαν εκ μέρους τους κατά την περίοδο της αγωγής απαγόρευσης λειτουργίας του ΑΚΡ.

Η Επιτροπή, παράλληλα, θα αξιολογήσει και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του ζεύγους Πακσούτ, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης Εργκενεκόν. Θα συζητηθεί, επίσης, και το θέμα κατά πόσον θα διενεργηθεί ανάκριση εναντίον του Πακσούτ. Τώρα, είναι απορίας άξιον η ειδική αυτή συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετέχουν και τα αναπληρωματικά μέλη του Συνταγματικού, τι είδους απόφαση θα λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.