Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Από το Ιράκ πετρέλαιο προς τον αγωγό Τζεϋχάν


Akşam
11/5/2009 


Η τοπική κουρδική διοίκηση του Βορείου Ιράκ ανέφερε πως το Υπουργείο Ενέργειας του Ιράκ ενέκρινε τη μεταφορά του πετρελαίου του βορά μέσω του αγωγού στο Τζεϋχάν της Τουρκίας. Η πρώτη άδεια προς το Βόρειο Ιράκ για εξαγωγή πετρελαίου προβλέπεται ότι αποτελεί σημαντικό βήμα, όσον αφορά το ξεπέρασμα της κρίσης που αφορά στη διανομή των πετρελαϊκών εσόδων.

Ο υπουργός Ενέργειας της τοπικής διοίκησης του Βορείου Ιράκ, Χαβράμι, μιλώντας στο Reuters, είπε ότι από το Υπουργείο Πετρελαίων του Ιράκ έλαβε δύο e-mail, τα οποία εγκρίνουν την εξαγωγή του πετρελαίου προς το Τζεϋχάν. Ο ίδιος είπε, επίσης, ότι από την 1η Ιουνίου θα αρχίσουν την εξαγωγή πετρελαίου. Σε πρώτη φάση θα εξάγονται 60.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Επιπλέον, από την περιοχή Ταγκ – Ταγκ θα εξάγονται 40.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως με βυτία, αλλά και μέσω του αγωγού Τζεϋχάν. Μέχρι τα τέλη του 2009, η ποσότητα προς εξαγωγή αναμένεται να ανέλθει στα 250.000 βαρέλια ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.