Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι παρακολουθούνται από το FBI


Yeni Şafak 
5/5/2009


Η Σιμπέλ Έντμοντς, πρώην μεταφράστρια του FBI, ισχυρίστηκε ότι όλοι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, παρακολουθούνται βήμα προς βήμα και καταγράφονται οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η διακίνηση των ναρκωτικών στη Μ. Ανατολή κατευθύνεται από τις ΗΠΑ. 

Όσον αφορά την παρακολούθηση των Τούρκων δημοσιογράφων, η Έντμοντς ανέφερε ότι το FBI έχει υπό τον έλεγχό του όλους τους Τούρκους ανταποκριτές της Ουάσιγκτον. Με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους καταφέρνει να περιορίζει τη διακίνησή τους στην Αμερική. Παράλληλα, δυσκολεύεται η παραμονή στη χώρα όσων δημοσιογράφων δεν εγκρίνονται οι εργασίες τις οποίες πραγματοποιούν και μεταδίδουν ειδήσεις που δεν έχουν επικυρωθεί.

Όσον αφορά την αγορά των ναρκωτικών, τα οποία μεταφέρονται στην Ευρώπη και στην Αμερική, αυτή πραγματοποιείται στο τρίγωνο Αφγανιστάν – Ιράν – Τουρκίας. Και μέσα σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι της «βαθιάς Αμερικής» περιλαμβάνονται ο Μπιν Λάντεν, ο Βελή Κιουτσούκ και ο Τσατλί. 

Ο τόπος, όπου πραγματοποιείται το ξέπλυμα του μαύρου αυτού εμπορίου και όπου εκατομμύρια δολάρια αλλάζουν χέρια, είναι η Κύπρος [κατεχόμενα]. Μόνο για το ξέπλυμα του χρήματος αυτού ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ η Τράπεζα Kıbrıs First Merchant. Όμως, το 2004 η εν λόγω τράπεζα συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος. Τα χρήματα που ξεπλύθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν για επιχειρήσεις σε τρίτες χώρες, προκειμένου να φέρουν εκεί τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.