Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ισραηλινοί τουρίστες σωσίβιο για την «ΤΔΒΚ»


Referans 
(10/6/2009)


 Η “ΤΔΒΚ”, από την οποία περνούν 400.000 τουρίστες το χρόνο, καθόρισε για τον εαυτό της μια νέα πορεία, για να μπορέσει να υψώσει τη φωνή της στον τομέα του τουρισμού. Η “ΤΔΒΚ” θα ξεπεράσει το “εμπάργκο” όσον αφορά τις διεθνείς πτήσεις με τον ακτοπλοϊκό τουρισμό. Στόχος είναι το πλοίο «Med Dream», που θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Χάιφας, να μεταφέρει στη “Β. Κύπρο” 40.000 Ισραηλινούς τουρίστες μετά από ένα ταξίδι 6 ωρών. Το πλοίο, που αγοράστηκε από την Ισπανία, θα αρχίσει δρομολόγια τον Ιούλιο και θα μεταφέρει τρεις φορές την εβδομάδα 600 Ισραηλινούς τουρίστες στην “ΤΔΒΚ”. Το ακτοπλοϊκό εισιτήριο μετ’ επιστροφής θα κοστίζει 150 δολάρια. 

Ο ειδικός επιστήμονας του “πανεπιστημίου” Ανατολικής Μεσογείου και συντονιστής στον τομέα του τουρισμού Ι. Ναζμί Μπουλτανλίογλου σε συζήτηση, που οργανώθηκε από την «Τουρκοκυπριακή Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων» και το «Σύνδεσμο Τουριστικών Δημοσιογράφων και Συγγραφέων», είπε ότι το πλοίο, στο οποίο λειτουργούν και καζίνο, θα φθάσει στην Κύπρο σε μερικές ημέρες. Ακόμη, είπε ότι τα γκρουπ τουριστών, που θα έρχονται με τα δρομολόγια, τα οποία θα αρχίσουν τον Ιούλιο, θα μένουν στην “ΤΔΒΚ” για 6 – 7 ημέρες και ότι φέτος σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν 40.000 άτομα. 

Εξάλλου, ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων της “ΤΔΒΚ” Οζμπέκ Ντετέκορκουτ τόνισε ότι τα έσοδα της “Β. Κύπρου” είναι γύρω στα 380 εκ. δολάρια, προσθέτοντας ότι έχει πληρωθεί το 30% του δυναμικού κλινών και ότι, στην περίπτωση που αυτό φτάσει στο 70%, ο αριθμός τουριστών ετησίως θα είναι της τάξης των 850.000. Ο ίδιος είπε ότι σχεδιάζονται κάποιες εργασίες αναβάθμισης στον τουρισμό και τόνισε: «Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στον τομέα της συγκοινωνίας, θέλουμε να προσθέσουμε κάποιες νέες γραμμές στην εναέρια μεταφορά. Επιθυμούμε απευθείας πτήσεις σε 14 νομούς από την Τουρκία. Παρουσιάσαμε στην τουρκική αεροπορία σχέδιο, με το οποίο θα μπορούν να μεταφέρονται Ισραηλινοί τουρίστες μέσω του Χατάι [Αλεξανδρέττα] στην ΤΔΒΚ. Αν το σχέδιο αυτό επικυρωθεί, τα αεροπλάνα, που θα απογειώνονται από το Τελ Αβίβ, θα μπορούν να έρχονται μέσω του Χατάι στο αεροδρόμιο Ερτζάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.