Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Κινητοποιείται η Βουλγαρία εναντίον της Τουρκίας μέσω Ε.Ε.


Zaman 
(7/6/2009)


Μετά τις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη Βουλγαρία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα δεξιά κόμματα τα οποία αντιτίθενται στην Τουρκία είχαν μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα και στη ‘γείτονα’ Βουλγαρία να εξέλθουν νικητές των εκλογών αυτών τα κόμματα της Δεξιάς, αλλά και ο συνασπισμός των ακροδεξιών κομμάτων. 

Η Ευρώπη μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της Βουλγαρίας έχει διολισθήσει λίγο περισσότερο προς τα δεξιά. Τα κόμματα της Δεξιάς και της ακροδεξιάς που ενώθηκαν εναντίον της Τουρκίας όχι μόνον παρενοχλούν την τουρκική μειονότητα, αλλά αντιτίθενται και στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.. Τα κόμματα αυτά με τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία επενέβη στην εκλογική αναμέτρηση ανέφεραν ότι κατήγγειλαν την Άγκυρα στις Βρυξέλλες. 

Στη Βουλγαρία αναμένεται όπως κυβέρνηση συσταθεί από τα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα. Έτσι, η Βουλγαρία αναμένεται τώρα να αλλάξει πλευρά, αφού υποστήριζε μέχρι σήμερα την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., και επισημαίνεται ότι μπορεί να περάσει στο μέτωπο Σαρκοζύ – Μέρκελ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.