Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ιράν, Συρία, Ιράκ και Τουρκία ενώνονται για το Κουρδικό


Akşam 
(7/6/2009)


Ο επικεφαλής του ΡΚΚ, Μουράτ Καράγιλαν, ο οποίος κρύβεται στο όρος Καντίλ του Βορείου Ιράκ, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για μια περιεκτική επιχείρηση πέραν των συνόρων εναντίον του ΡΚΚ. Τόνισε ακόμη ότι για την επιχείρηση αυτή έχει ληφθεί και κοινή απόφαση μεταξύ Τουρκίας – Συρίας – Ιράν και Ιράκ και πως για την επιχείρηση αυτή καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να πείσουν και την κουρδική διοίκηση του Βορείου Ιράκ.

Ο Καραγιλάν τα προαναφερθέντα τα είπε μιλώντας στο ρ/σ «Η Φωνή της Ρωσίας». 

Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Τουρκία διεξάγει μυστικές συνομιλίες για μια επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ από τέσσερις πλευρές. Η Συρία και το Ιράν αποδέχθηκαν το αίτημα της Τουρκίας. Οι Άραβες εκπρόσωποι της ιρανικής κυβέρνησης αν και τηρούν μια θετική στάση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εν τούτοις οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ αντιτίθενται στο σχέδιο αυτό. Για το θέμα αυτό η τουρκική κυβέρνηση με ορισμένες μυστικές αποστολές διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ιράκ. Ως αιτιολογικό αναφέρεται ότι το ΡΚΚ δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε όλους και ότι αποτελεί μια μεγάλη απειλή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.