Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Δραστηριοποίηση της τράπεζας Ziraat στην Δ. Θράκη


Zaman 
(7/6/2009)


ΗΤράπεζα Ziraat, η οποία εδώ και αρκετό καιρό κατέβαλε προσπάθειες για το άνοιγμα υποκαταστημάτων της στην Ελλάδα, άρχισε να λαμβάνει το αντίτιμο των εργασιών της. Τόσο το υποκατάστημα της Κομοτηνής, όσο και της Αθήνας δέχθηκαν μεγάλο αριθμό πελατών. 

Οι ‘’Τούρκοι’’ της δυτικής Θράκης οι οποίοι είχαν παραστεί στα εγκαίνια της Τράπεζας στην Κομοτηνή, στις 18/2/2009 νοικιάζοντας ακόμη και λεωφορεία, τώρα άρχισαν να διοχετεύουν και τα χρήματά τους. Εντός τεσσάρων μηνών 1.700 άτομα κατέθεσαν τα χρήματά τους και το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Στην πόλη αυτή δεν ήταν μεγάλος ο αριθμός αυτών οι οποίοι ζήτησαν πίστωση. Όμως, στο υποκατάστημα της τράπεζας αυτής στην Αθήνα από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα άνοιξαν μόνον 150 λογαριασμοί καταθέσεων. Τα χρήματα που κατατέθηκαν δεν κατέστη δυνατό να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Όμως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της τράπεζας αυτής, Τούρκοι συμπολίτες χρησιμοποίησαν πιστώσεις που εγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. 

Ανώτερος εκπρόσωπος ανέφερε ότι από τα υποκαταστήματα που άνοιξαν στην Ελλάδα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτό της Κομοτηνής, λέγοντας: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ομογενείς μας άρχισαν να μας εμπιστεύονται τις αποταμιεύσεις τους και μας ενθάρρυναν ώστε να ανοίξουμε και νέα υποκαταστήματα στη περιοχή των Βαλκανίων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.