Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Μήνυμα Λάντεν με πυρά κατά Ομπάμα


A. P., Reuters

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν «προς τον αμερικανικό λαό» αναρτήθηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα, επ’ ευκαιρία της όγδοης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το μήνυμα έχει διάρκεια έντεκα λεπτών και η αυθεντικότητά του βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση. Ο διαβόητος τρομοκράτης ασκεί σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, «αδύναμο» και «όμηρο των μεγάλων συμφερόντων». Αναφέρεται ειδικά στην παραμονή στελεχών της κυβέρνησης Μπους στον Λευκό Οίκο και μετά την εκλογή του κ. Ομπάμα, όπως για παράδειγμα του υπουργού Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, γεγονός που σύμφωνα με τον Μπιν Λάντεν αποδεικνύει ότι τίποτε δεν άλλαξε. Καλεί επίσης τον κ. Ομπάμα να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ώστε να αποφύγει την εκδήλωση και άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Πέραν των απειλών και των νουθεσιών προς τον αμερικανικό λαό, τον οποίο χαρακτηρίζει «θύμα της πολιτικής του ηγεσίας», ο Μπιν Λάντεν αφιερώνει μεγάλο μέρος της ηχογραφημένης ομιλίας του στο Μεσανατολικό. Επαναλαμβάνει ότι η υποστήριξη που παρέχει η Ουάσιγκτον προς το Ισραήλ είναι η βασική αιτία του πολέμου που έχει κηρύξει η Αλ Κάιντα στην Αμερική εδώ και 25 χρόνια. «Διερωτηθείτε αν αξίζει να θυσιάσετε την ασφάλειά σας, το αίμα το δικό σας και των παιδιών σας, την οικονομική σας ευμάρεια και το κύρος σας για χάρη των Εβραίων», σημειώνει μεταξύ άλλων. Αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι η Αλ Κάιντα είναι διατεθειμένη να κηρύξει εκεχειρία αν αλλάξει η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι εκτεταμένες αναφορές στην αραβοϊσραηλινή διένεξη οφείλονται στις επικρίσεις που δέχεται η τρομοκρατική οργάνωση του Μπιν Λάντεν από ομοϊδεάτες της φανατικούς για την αποτυχία της να εξαπολύσει κάποιο χτύπημα στο Ισραήλ.

Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.