Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Νέο Κουρδικό Κόμμα με την έγκριση του Οτσαλάν


Hürriyet
(13/12/2009)


Ο Αχμέτ Τουρκ έχει εξασφαλίσει τις αιτήσεις παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα των υπολοίπων 19 συναδέλφων του, τις οποίες όμως δεν θα υποβάλει στο Προεδρείο της Βουλής. Την τύχη των αιτήσεων αυτών θα την προσδιορίσει ο έγκλειστος του Ιμραλί Οτζαλάν. Οι δικηγόροι του Οτζαλάν πρόκειται να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη συνάντησή τους στις 16 Δεκεμβρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Εάν ο Οτζαλάν πει «να παραιτηθούν», τότε οι αιτήσεις θα αποσταλούν στη Βουλή. Σε περίπτωση που τους ζητήσει να παραμείνουν στη Βουλή, θα τους παρέχει και την ανάλογη υποστήριξη. Κατόπιν αυτού, αναμένεται να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα μέσα στη Βουλή με τη συμμετοχή και του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντινούπολης Ουφούκ Ουράς. Η νέα ομάδα θα συσταθεί κάτω από τη σκέπη του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας [BDP].




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.