Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο στην ηγεσία της Αλ Κάιντα στην Υεμένη



Πρώην κρατούμενος των Αμερικανών στο Γκουαντάναμο ήταν ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, προκύπτει από έγγραφο του Πενταγώνου.

Ένας από τους επικεφαλής του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, όπου ενδεχομένως να εκπαιδεύθηκε ο επίδοξος βομβιστής στην πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ, ήταν πρώην κρατούμενος στις αμερικανικές στρατιωτικές του Γκουαντάναμο, προκύπτει από σχετικό κατάλογο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάιο από το Πεντάγωνο.

Το έγγραφο αυτό καταγράφει «26 επιβεβαιωμένες» περιπτώσεις «επιστροφής σε τρομοκρατικές δραστηριότητες» κάποιων από τους περισσότερους από 500 κρατουμένους στο Γκουαντάναμο. Μεταξύ τους και του Σαΐντ Άλι αλ Σίχρι, ο οποίος είχε μεταφερθεί το 2007 στη Σαουδική Αραβία και θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή του στην ενέργεια κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Σανάα το 2008.

Σύμφωνα δε, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ακόμη ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, ο Μουχάμαντ Ατίκ αλ Χάρμπι, περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώην κρατουμένων στο Γκουαντάναμο.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.