Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα συζητήσει το Κουρδικό


Birgün (18/12/2009)


Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην τελευταία σύνοδό του για το 2009 θα συζητήσει το δημοκρατικό άνοιγμα, όσα βιώθηκαν μετά την απαγόρευση της λειτουργίας του DTP, καθώς και τις διαδηλώσεις που έγιναν στους δρόμους στο πλαίσιο αυτό.

Η τελευταία καθιερωμένη σύνοδος του ΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 28/12/2009 στο Προεδρικό Μέγαρο.Το βασικό θέμα λέγεται ότι θα είναι το δημοκρατικό άνοιγμα, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εσωτερικών Αταλάι θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου σε σχέση με το άνοιγμα και τις εξελίξεις. Στη σύνοδο αναμένεται να συζητηθούν ο αγώνας εναντίον του ΡΚΚ, οι ενέργειες που θα γίνουν προς την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ και προς την περιφερειακή κουρδική διοίκηση του Β. Ιράκ, καθώς επίσης και τα οικονομικά και κοινωνικά σχέδια που θα παρεμποδίσουν τη στρατολόγηση νέων στα βουνά. Στη σύνοδο θα επισημανθεί ότι το δημοκρατικό άνοιγμα έχει ενοποιητικό και όχι διασπαστικό χαρακτήρα.

Στο ΣΕΑ θα τεθούν υπό φακό και οι εξωτερικές εξελίξεις. Κατά τη σύνοδο αναμένεται ο πρωθυπουργός να προβεί σε ενημέρωση σχετικά με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τις άλλες επαφές του στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί το αίτημα για αποστολή επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν, τα πιθανά βήματα κατά του πυρηνικού εξοπλισμού του Ιράν, η τελευταία κατάσταση στο Ιράκ, καθώς επίσης και η συμβολή των ΗΠΑ στον αγώνα εναντίον του ΡΚΚ. Στην σύνοδο, πέραν αυτών, έγινε γνωστό ότι θα αξιολογηθούν οι σχέσεις με την Ε.Ε., και η πολιτική Κύπρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.