Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Τριμερής συνάντηση Τουρκίας,ΗΠΑ,Ιράκ για την αντιμετώπιση του PKK


Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Besir Atalay εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης με Ιρακινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, κατά την οποία υπήρξε προσπάθεια συντονισμού της αντιμετώπισης της δράσης της "τρομοκρατικής Οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK)", το οποίο έχει βάσεις στο βόρειο Ιράκ.

Αξιολογήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις που θα συμβάλλουν σημαντικά στην κοινή πάλη που διενεργούνται από την Τουρκία, το Ιράκ και τις ΗΠΑ για την καταστροφή του PKK κατά τη σημερινή Sυνεδρίαση του τριμερούς μηχανισμού δήλωσε ο Atalay , επισημαίνοντας την πρόοδο που επιτυγχάνεται μέσα από συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνονται.

"Επιπλέον, αναπτύχθηκε η ιδέα για έναν οδικό χάρτη." Ο χάρτης πορείας έχει καταρτισθεί. Και οι τρεις χώρες για μία ακόμη φορά εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τις ενέργειες που αποσκοπούν στην εξάλειψη του PKK.



Ο Ιρακινός Υπουργός Ασφάλειας Sherwan Αl-Waili δήλωσε την Κυριακή ότι παρείχε λεπτομερείς απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από την τουρκική πλευρά όσον αφορά το στρατόπεδο προσφύγων Makhmour. "Προσπαθούμε να βρούμε μια κοινή λύση για αυτό το στρατόπεδο," δήλωσε. "Θέλουμε να κλείσει αυτό [στρατόπεδο], η οποία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών."

Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, και οι πρόσφατες δραστηριότητές του θεωρείται ευρέως ότι έχουν η πλήξει τη πρωτοβουλία του εκδημοκρατισμού που ξεκίνησε η Τουρκική κυβέρνηση η οποία προβλέπει τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των Κούρδων της χώρας.
ZAMAN,Hurriyet

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/pkk_22.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.