Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Συζήτηση του ΚΥΚΕΜ για την ασφάλεια


Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) διοργάνωσε με επιτυχία δημόσια επιστημονική συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Παραλιμνίου με θέμα: «Η Πτυχή της Ασφάλειας στη Λύση του Κυπριακού» με ομιλητές τους Χρήστο Ιακώβου, διευθυντή του ΚΥΚΕΜ, Φοίβο Κλόκκαρη, αντιστράτηγο εν αποστρατεία και Ανδρέα Πενταρά, υποστράτηγο εν αποστρατεία. Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα που σχετίζονται με το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας, όπως η αλληλεξάρτηση μεταξύ γεωπολιτικής και υψηλής στρατηγικής, η διαμόρφωση των στρατηγικών στόχων της Τουρκίας στο Κυπριακό από το 1956 μέχρι σήμερα, η αποστρατιωτικοποίηση και το θέμα των εγγυήσεων. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε από τους παρευρισκομένους η ανάγκη πιο πυκνής και συστηματικής ενημέρωσης του κοινού για τον ζωτικής σημασίας τομέα της ασφάλειας. Επιπρόσθετα, το κοινό επιδοκίμασε την προσπάθεια του ΚΥΚΕΜ να διευρύνει τις επιστημονικές του δραστηριότητες και στην επαρχία, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε ενδιαφερομένους να ενημερώνονται άμεσα από ειδικούς για θέματα που άπτονται της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.



5 σχόλια:

  1. Γιατί δεν βάζετε γραπτός ι τηλεοπτικός τις ομιλίες των ημερίδων πιστέψτε με θα τις δουν εκατοντάδες περίσσοτεροι των παρευβρισκομένων και θα ελκύσει πάρα πολλούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχουμε στα υπ'όψιν και θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Ευχαριστούμε για τις εισηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την άμεση αναταπόκριση αναμένουμε τις γνωστές ραδιοφωνικές εκπομπές για περισσότερη ενημέρωση καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορουσαμε να βρουμε καπου το γραπτο κειμενο των εισηγησεων των 3 ομιλιτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακολούθησα τη συζήτηση και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ποιοτική. Με εντυπωσίασε ο κύριος Ιακώβου για τις πολύ καλές γνώσεις του γύρω από την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.