Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκίνησε η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν





Η Τεχεράνη παρήγαγε το πρώτο φορτίο εμπλουτισμένου και προτίθεται να τριπλασιάσει την παραγωγή του εμπλουτισμένου κατά 3,5% ουρανίου.

Το Ιράν παρήγαγε το πρώτο φορτίο ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20%, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία της 31ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης ενώπιον πλήθους δεκάδων χιλιάδων Ιρανών στο κέντρο της Τεχεράνης.

«Το Ιράν έχει την ικανότητα να εμπλουτίσει ουράνιο κατά 80%, αλλά δεν θα το κάνει», διευκρίνισε ο ιρανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα η Τεχεράνη θα τριπλασιάσει την παραγωγή εμπλουτισμένου κατά 3,5% ουρανίου».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «χάνει ευκαιρίες» και «εξυπηρετεί τις βουλήσεις των σιωνιστών» επιτιθέμενος στο Ιράν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.