Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ειρήσθω -ΤΜΤ & ΕΟΚΑ 1955 - 2010


Η δεύτερη, η ΕΟΚΑ, με αρχηγό έναν απόστρατο συνταγματάρχη, χωρίς καμιά υπηρεσιακή σχέση με το ελλαδικό Γενικό Επιτελείο και χωρίς τη συμμετοχή έστω κι ενός εν ενεργεία αξιωματικού των εντελώς άσχετων με την ΕΟΚΑ ελλαδικών Ενόπλων Δυνάμεων…

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ

Η Δ Ι Α Λ Ε Ξ Η του διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) κ. Χρίστου Ιακώβου, τη Δευτέρα στη Λεμεσό, για τις λεπτομέρειες συγκρότησης της ένοπλης τουρκικής ΤΜΤ το 1958 από το τουρκικό ΚΡΑΤΟΣ, είναι σπουδαιότατης σημασίας. Βασίστηκε στο βιβλίο του στρατιωτικού εγκεφάλου που εκπόνησε το 1957, στο Γραφείο Ειδικού Πολέμου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου το επιτελικό «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου» (ΚΙΡ), σχεδιαστή - ιθύνοντα της ΤΜΤ, ταγματάρχη, τότε, Ισμαήλ Τάνσου. Ως έμπρακτη στρατιωτική εφαρμογή της στρατηγικής του τουρκικού ΚΡΑΤΟΥΣ, τις κύριες κατευθύνσεις της οποίας καθόρισε από το 1956 για το ΚΡΑΤΟΣ ο καθηγητής Νιχάτ Ερίμ. Και οι οποίες βρίσκονται ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ στη διαδικασία της επίμονης, υπομονετικής, αναλλοίωτης και μακροχρόνιας υλοποίησής τους, από το τουρκικό ΚΡΑΤΟΣ, υπηρετούμενες από ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις της Άγκυρας, 1958-2010, πραξικοπηματικές και μη, κεμαλικές ή ισλαμικές και όλες, βεβαίως, τις τ/κ ηγεσίες.

Π Ο Λ Υ Τ Ι Μ Α ευεργετική, για πληρέστερη γνώση και ουσιαστικότερη συνειδητοποίηση, θα αποβεί μια επιστημονική, ιστορική, πολιτική και στρατιωτική μελέτη «σύγκρισης της ΤΜΤ με την ΕΟΚΑ». Η πρώτη, δημιούργημα, απ’ αρχής μέχρι τέλους, του τουρκικού κράτους. Όργανο υλοποίησης της στρατηγικής του. Η δεύτερη, δημιούργημα της αγωνιστικής ηγεσίας του υπόδουλου στους Άγγλους κυπριακού Ελληνισμού. Εκλιπαρούσα τη συνδρομή τού ΑΝΕΥ στρατηγικής και απρόθυμου, ελλαδικού μας κράτους. Η πρώτη διοικούμενη από διατεταγμένο, εν ενεργεία αντισυνταγματάρχη και στελεχωμένη από εν υπηρεσία ταγματάρχες, λοχαγούς κ.ά. αξιωματικούς του τουρκικού στρατού. Εκπαιδευόμενη, εξοπλιζόμενη, υποστηριζόμενη και κατευθυνόμενη, διατεταγμένα, ιεραρχικά και υπηρεσιακά, από όλες τις συναρμόδιες εξουσίες του τουρκικού κράτους. Έχουσα, η στρατιωτική διοίκηση της ΤΜΤ, την υπέρτατη ΕΞΟΥΣΙΑ επί της εκάστοτε τ/κ ηγεσίας και επί του συνόλου της τ/κ μειονότητας, μετέπειτα «τ/κ κοινότητας».

Η δεύτερη, η ΕΟΚΑ, με αρχηγό έναν απόστρατο συνταγματάρχη, χωρίς καμιά υπηρεσιακή σχέση με το ελλαδικό Γενικό Επιτελείο και χωρίς τη συμμετοχή έστω κι ενός εν ενεργεία αξιωματικού των εντελώς άσχετων με την ΕΟΚΑ ελλαδικών Ενόπλων Δυνάμεων…

Π Ρ Ο Ε Κ Τ Α Σ Ε Ι Σ τέτοιας μελέτης, 1955-2010, μπορούν να δείξουν, γιατί πέτυχε το τουρκικό ΚΡΑΤΟΣ στην Κύπρο και γιατί κατ’ επανάληψιν αποτυγχάνει ο Ελληνισμός. Νυν συρόμενος μέχρι και την εκκολαπτόμενη παράδοση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην… «εκ περιτροπής τουρκική προεδρία»!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΣΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.