Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σε διπλωματική κρίση Βρετανία-Ισραήλ


Ισραηλινό διπλωμάτη στο Λονδίνο απέλασε η Βρετανία αντιδρώντας στη χρήση πλαστών βρετανικών διαβατηρίων στην υπόθεση δολοφονίας ηγετικού στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, τον Ιανουάριο.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την κακή χρήση των βρετανικών διαβατηρίων», επισήμανε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ. Ο ίδιος, απευθυνόμενος στην Βουλή των Κοινοτήτων, τόνισε ότι αποφασίστηκε να απελαθεί ο συγκεκριμένος Ισραηλινός διπλωμάτης ύστερα από έρευνα για τη χρήση των 12 πλαστών διαβατηρίων. Αναφερόμενος επίσης στη Μοσάντ είπε:«είναι πολύ πιθανό οι πλαστογραφήσεις να έγιναν από κρατική υπηρεσία πληροφοριών».

«Απογοητευμένος από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης» δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στο Λονδίνο, Ρον Προσόρ. «Η σχέση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ην.Βασίλειο είναι σημαντική και για τις δύο πλευρές», πρόσθεσε.


Είναι η πρώτη φορά από το 1988 που το Λονδίνο προχωρά στην απέλαση Ισραηλινού διπλωμάτη. Το 1988 απελάθηκε ο ακόλουθος Αρι Ρεγκέβ «για δραστηριότητες που δεν συνδέονται με τα διπλωματικά καθήκοντα» ή αλλιώς για κατασκοπεία.

ΝΕΑ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_7795.html#ixzz0j6qERKsp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.