Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μέρκελ προς Αγκυρα: Ανοίξτε τα λιμάνια


Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε την Τουρκία να δεχθεί τα κυπριακά πλοία


Ομοίωμα περιστεριού της ειρήνης, που φιλοτεχνήθηκε από την εννιάχρονη Λάρα, Γερμανίδα μαθήτρια από την Εσση, πρόσφερε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την άφιξή της στην τουρκική πρωτεύουσα για κρίσιμη διήμερη επίσημη επίσκεψη, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσου ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών για τα κυπριακά πλοία μέσω συμφώνου τελωνειακής ένωσης. Τόνισε επίσης ότι η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι αναγκαίο να γίνει ως ισότιμου μέλους της Ενωσης, επαναφέροντας τη γερμανική πρόταση για «προνομιακή σχέση» Αγκυρας - Βρυξελλών. Την ίδια ώρα, η κ. Μέρκελ συμφώνησε στη λειτουργία τουρκικών σχολείων στη Γερμανία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα σχολεία αυτά δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην αφομοίωση των Τούρκων στην κοινωνία της χώρας της.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.