Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Νταβούτογλου: «Σημαντικός στρατηγικός στόχος η ένταξη στην ΕΕ»


Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας συναντήθηκε με τον επίτροπο Στεφάν Φουέλ.

Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι «πολύ σημαντικός στρατηγικός στόχος για την Τουρκία», επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του, στη Φιλανδία, με τον επίτροπο Στεφάν Φουέλ, υπεύθυνο για τη διεύρυνση.

Ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ εποικοδομητική» για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ. «Η Ευρώπη είναι η κοινή μας ήπειρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η κοινή ενότητά μας», είπε και έκανε επίσης γνωστό ότι συζητήθηκε και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Υποστήριξε, δε, πως ο κ. Φουέλ τόνισε ότι η πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ δεν πρέπει να επηρεάζεται από πολιτικά προβλήματα, όπως είναι το θέμα της Κύπρου, το οποίο δεν έχει καμία άμεση σχέση με την ενταξιακή διαδικασία.


«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος στρατηγικός διάλογος με την Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λισσαβόνας», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός. Τέλος, δήλωσε ότι πληροφόρησε τον κ. Φουέλ για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις, που εξελίσσονται στην Τουρκία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


1 σχόλιο:

  1. MHN KANETE OREKSH GIATI DEN THA FATE.
    ESEIS OI TOYRKOI EXETE MPERDEPSEI THN KOYTOPONIRIA ME THN EKSIPNADA.
    MONO METAMORFOMENOI KAI OXI MASKAREMENOI THA MPEITE STHN EYRWPH.
    HELLO TURKISH! WE ARE WATCHING YOU.IF YOU WANT TO PLAY YOU HAVE TO TRY MORE..........SORRY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.