Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Λιγότεροι έλεγχοι για την Αντιτρομοκρατική

Reuters

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο διευθυντής επιχειρήσεων των ειδικών μονάδων της αστυνομίας του Λονδίνου, Τζον Γέιτς, προειδοποίησε χθες ότι η στενή και διαρκής επιτήρηση των υπηρεσιών που ειδικεύονται στην πάταξη της τρομοκρατίας από τις οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας. Σύμφωνα με τον κ. Γέιτς, οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες υποχρεώνονται πλέον να καταναλώνουν περισσότερο χρόνο στην αιτιολόγηση προγενέστερων ενεργειών τους, παρά στην αντιμετώπιση των επερχόμενων απειλών.

Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου και των επιθέσεων του 2005 στο Λονδίνο, η βρετανική κυβέρνηση υιοθέτησε αυστηρότατη αντιτρομοκρατική νομοθεσία, η οποία προκάλεσε την αντίδραση των οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, καθώς και μερίδας του πολιτικού κόσμου, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τη θεσμοποίηση σειράς μηχανισμών για την επιτήρηση των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών ασφαλείας.


Φόβοι για χτύπημα;

«Η κλίμακα, η συχνότητα και το κόστος των συναντήσεων με τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τις άλλες ομάδες για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη δεν πρέπει να ξεφύγουν από το πλαίσιο της λογικής», υπογράμμισε χθες ο κ. Γέιτς. Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι οι ανάγκες της αντιμετώπισης απειλών, όπως οι επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, καθιστούν επιτακτική την ταχύτατη αντίδραση των αστυνομικών αρχών με «σαφώς βαρύτερο οπλισμό» απ’ αυτόν που χρησιμοποιούν σήμερα.

Ο κ. Γέιτς απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την ύπαρξη πληροφοριών για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Βρετανία. Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Λονδίνου, πάντως, τόνιζαν ότι «μολονότι οι Αρχές είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο σενάριο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με κάποια απειλή».

Πηγή: http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.