Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΝΑΤΟ: «Επιπλέον εκπαιδευτές στρατού στο Αφγανιστάν το 2011»


Το ΝΑΤΟ μπορεί να χρειαστεί «αρκετές εκατοντάδες» επιπλέον εκπαιδευτές στο Αφγανιστάν στις αρχές του 2011, δηλώνει ο γενικός διοικητής της Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ μπορεί να χρειαστεί «αρκετές εκατοντάδες» επιπλέον εκπαιδευτές στο Αφγανιστάν στις αρχές του 2011, εκτός από τους 450 που ήδη λείπουν για την εκπαίδευση του αφγανικού στρατού και της αστυνομίας, δήλωσε ο γενικός διοικητής των δυνάμεων Συμμαχίας ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.

Μέχρι το 2011, η αστυνομία και ο στρατός του Αφγανιστάν πρέπει να φθάσουν τους 300.000 άνδρες έναντι των 200.000 που είναι σήμερα.

Το ΝΑΤΟ εκτιμά σε 5.200 τον αριθμό των εκπαιδευτών που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου, όμως 450 εξακολουθούν να μην έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους, υπενθύμισε ο ναύαρχος σε συνάντηση με δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, «μπορεί να χρειαστούμε μερικές εκατοντάδες επιπλέον στις αρχές του επόμενου έτους», σημείωσε καλώντας τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ να κάνουν μια νέα προσπάθεια.

«Χρειαζόμαστε εκπαιδευτές. Είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου», τόνισε τέλος.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.