Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Εισήγηση για εγκατάσταση Τούρκων στα Ελληνικά νησιά



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Milliyet (3 Μαίου), ο Νομάρχης της Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, πρότεινε την εγκατάσταση Τούρκων στα ελληνικά νησιά, όπου μειώνεται ο πληθυσμός και αυξάνεται το όριο ηλικίας, Το δημοσίευμα με τίτλο: «Εισήγηση να εγκατασταθούν στα νησιά Τούρκοι» έχει ως εξής:

Ο Νομάρχης της Χίου, που βρίσκεται απέναντι το Τσεσμέ της Σμύρνης, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, είπε ότι μπορούν να εγκατασταθούν στα ελληνικά νησιά, όπου μειώνεται και γηράσκει ο πληθυσμός, Τούρκοι πολίτες. Μετά τη δήλωσή του αυτή, ο Νομάρχης της Χίου τέθηκε κάτω από τα πυρά του ελληνικού Τύπου.


Ο Λαμπρινούδης, που δίνει μάχη για την εξασφάλιση επιπρόσθετων εσόδων από τον τουρισμό στη χώρα του, η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, είχε υποστηρίξει και την μετάβαση των Τούρκων στα ελληνικά νησιά για την πραγματοποίηση τουριστικών επισκέψεων.

Ο Νομάρχης είχε στείλει και επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα αυτό. Ο Νομάρχης Λαμπρινούδης είχε πει: «Η επίσκεψη Τούρκων πολιτών στα νησιά μας χωρίς το εμπόδιο της προξενικής θεώρησης δεν δημιουργεί πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Επίσης, η χορήγηση θεώρησης με ευκολία δεν έχει την έννοια ότι τα νησιά θα ξεχειλίσουν από τους Τούρκους. Βέβαια, μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να εξεταστεί θετικά για τα νησιά, των οποίων ο πληθυσμός μειώνεται και γηράσκει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.