Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Επαναπατρισμό του συλληφθέντα στην Πολωνία πράκτορα ζητούν Ισραηλινοί υπουργοί



Ισραηλινοί υπουργοί καλούν την Πολωνία να επαναπατρίσει τον συλληφθέντα ύποπτο πράκτορα της Μοσάντ. Επιβεβαιώνει τη σύλληψη η εισαγγελία της Βαρσοβίας.


Δύο Ισραηλινοί υπουργοί αξίωσαν σήμερα από την Πολωνία να επαναπατρίσει άμεσα έναν Ισραηλινό υπήκοο, ύποπτο ως πράκτορας της Μοσάντ, ο οποίος συνελήφθη στη Βαρσοβία έπειτα από γερμανικό αίτημα, στα πλαίσια των ερευνών για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.


«Το Ισραήλ θα πρέπει να αντιταχθεί στην έκδοση οποιουδήποτε Ισραηλινού υπηκόου σε Τρίτη χώρα και θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στη χώρα του», τόνισε ο, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπένγιαμιν Νετανιάχου, υπουργός Μεταφορών Ίζραελ Κατζ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Στας Μισένζικοφ τόνισε πως «η Πολωνία οφείλει να διαμηνύσει στη Γερμανία ότι σκοπεύει να επαναπατρίσει τον Ισραηλινό και πως εάν υπάρχει κάποια αγωγή εναντίον του, εμείς διαθέτουμε ένα δικαστικό σύστημα που έχει αποδείξει την αξιοπιστία του απέναντι στο διεθνές δίκαιο» .

Παράλληλα, ο εισαγγελέας της Βαρσοβίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη, στις αρχές Ιουνίου, ενός Ισραηλινού που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην παράνομη απόκτηση γερμανικού διαβατηρίου, στα πλαίσια της δολοφονίας του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ στο Ντουμπάι.

«Ο Ούρι Μπ. [η πολωνική νομοθεσία απαγορεύει τη δημοσίευση του ονόματός του] συνελήφθη στις 4 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Κατεζητείτο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε η Γερμανία και σχετίζεται με τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς τον Ιανουάριο σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι», τόνισε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μόνικα Λεβαντόφσκα.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.