Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τον έλεγχο προπυργίου των Ταλιμπάν έδωσαν στους Αμερικανούς οι Βρετανοί


Οι Βρετανοί παρέδωσαν στους Αμερικανούς τον έλεγχο του Σανγκίν, προπύργιου των Ταλιμπάν.

Οι βρετανικές δυνάμεις παρέδωσαν στη διάρκεια της νύχτας στους Αμερικανούς τον έλεγχο του Σανγκίν, προπύργιου των Ταλιμπάν και ζώνη βίαιων συγκρούσεων στην καρδιά της επαρχίας Χελμάντ του νοτίου Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η απόφαση για την μεταβίβαση αυτή του ελέγχου είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

«Οι βρετανικές δυνάμεις υπηρέτησαν στο Σανγκίν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πρέπει να είναι περήφανες για το έργο που επετέλεσαν σε μια από τις δυσκολότερες περιοχές του Αφγανιστάν», επισήμανε σε ανακοίνωση του ο υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ.


Σύμφωνα με το BBC, 106 Βρετανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη ζώνη του Σανγκίν από το 2001.

Σαράντα μέλη των βρετανικών επίλεκτων δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο παρέδωσαν στις αμερικανικές δυνάμεις τον έλεγχο του Σανγκίν. Οι στρατιώτες αυτοί θα μετακινηθούν στο κέντρο της επαρχίας Χελμάντ, στο πλευρό των αφγανικών δυνάμεων, διευκρινίζει το υπουργείο.

Η μετακίνηση των Βρετανών στρατιωτών είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της Isaf, της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, με 140.000 στρατιώτες εκ των οποίων οι 9.500 είναι Βρετανοί.

Αυτήν την στιγμή στην επαρχία Χελμάντ έχουν αναπτυχθεί 30.000 ξένοι στρατιώτες.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.