Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Επαφή με την Αλ Κάιντα για τους απαχθέντες θέλει η Γαλλία


Το Παρίσι ελπίζει να μάθει τις απαιτήσεις της Αλ Κάιντα στο Μάγρεμπ που απήγαγε πέντε Γάλλους, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ερβέ Μορέν.

Η Γαλλία ελπίζει να «μπορέσει να έρθει σε επαφή με την Αλ Κάιντα» για να μάθει τις «απαιτήσεις» του σκέλους της οργάνωσης στο Μάγρεμπ, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη της απαγωγής επτά ατόμων, ανάμεσά τους και πέντε Γάλλοι, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ερβέ Μορέν.

«Προς το παρόν, η ανησυχία μας είναι να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με την Αλ Κάιντα για να μάθουμε τις απαιτήσεις της», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Ευχόμαστε η Αλ Κάιντα να θέσει σύντομα στο τραπέζι τις απαιτήσεις της», πρόσθεσε ο Μορέν.

Η οργάνωση Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ ανέλαβε την ευθύνη της απαγωγής επτά ατόμων -οι πέντε Γάλλοι- συνεργατών των γαλλικών εταιριών Areva και Satom στο Νίγηρα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.