Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκη των κεντροδεξιών στη Σουηδία


Νίκη της κεντροδεξιάς, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία- με 172 έδρες (έναντι 157 της αντιπολίτευσης) επικυρώνονται τα τελικά αποτελέσματα στη Σουηδία.


Ο κεντροδεξιός κομματικός συνασπισμός υπό τον απερχόμενο πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελντ επικράτησε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία, συγκεντρώνοντας το 49,2% των ψήφων, που αντιστοιχεί σε 172 έδρες από τις 349 του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή.

Η αριστερή παράταξη, που συνασπίζει υπό τη σημαία των Σοσιαλδημοκρατών της Μόνα Ζάχλιν τους Πράσινους και του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Αριστερά (πρώην Κομμουνιστές) συγκεντρώνει 43,7% και 157 έδρες.

Για πρώτη φορά εισέρχεται στο Κοινοβούλιο το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, που έλαβε το 5,7% των ψήφων και 20 έδρες.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.