Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνα: Δεν αποτελούμε απειλή για κανέναν



Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι η χώρα του θα συνεχίσει τα «ανοίγματά» της στον κόσμο χωρίς να αποτελεί απειλή για κανέναν.

«Η Κίνα θα συνεχίσει να ανοίγεται στον κόσμο. Τασσόμαστε κατά του προστατευτισμού και όλων των εκφάνσεών του», τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός. Όπως είπε, η χώρα του θα συνεχίσει «να εισάγει και να χρησιμοποιεί τις επιτυχίες του υπόλοιπου κόσμου στον οικονομικό, επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα». Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «η ανάπτυξη της Κίνας δεν θα βλάψει κανέναν και δεν θα αποτελέσει απειλή για κανέναν».

Ο Ουέν τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του Πεκίνου είναι η ανάπτυξη για την οποία θα βασιστεί στις δικές του δυνάμες. Πρόσθεσε ότι «το κινεζικό έθνος που δημιούργησε ένα οικονομικό θαύμα θα δημιουργήσει επίσης και ένα πολιτιστικό μεγαλείο».

Ο Κινέζος πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης ότι μολονότι η Κίνα είναι η τρίτη οικονομική δύναμη παγκοσμίως όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στη χώρα έχουν απογραφεί 150 εκατομμύρια άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως αυτό έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.