Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Moυσουλμάνα η κουνιάδα του Τόνι Μπλερ

AFP

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Λορίν Μπουθ, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, ετεροθαλής αδελφή της Σερί Μπλερ και κουνιάδα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, την πολιτική του οποίου καταδικάζει, ασπάστηκε το Ισλάμ. Εκοψε το αλκοόλ και το χοιρινό, προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να φορέσει στο μέλλον και την μπούργκα. Είναι ένα «υπερήφανο μέλος» της μουσουλμανικής κοινότητας, όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Mail Sunday. Αφού έχει επικρίνει πολλάκις στο παρελθόν τον Τόνι Μπλερ για την πολιτική που ακολούθησε στο Ιράκ, ενώ απορρίπτει και τον σημερινό του ρόλο στη Μέση Ανατολή –όπου ο πρώην πρωθυπουργός δρα ως μεσολαβητής και μεροληπτεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες της κ. Μπουθ, υπέρ του Ισραήλ και των ΗΠΑ– η Βρετανίδα δημοσιογράφος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στην υποστήριξή της προς τους μουσουλμάνους, αλλάζοντας θρησκεία. Μιλώντας στην εφημερίδα στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής εκδήλωσης για την ειρήνη, στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο, η κ. Μπουθ είπε: «Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι ότι είμαι η Λορίν Μπουθ και είμαι μουσουλμάνα»...

«Πάντα είχα την αίσθηση ότι η μουσουλμανική κοινότητα είναι ένα πολύ αγαπητό και ειρηνικό μέρος και είμαι υπερήφανη που είμαι μέλος της», δήλωσε η αδελφή της Σερί Μπλερ, η οποία εργάζεται τώρα για το αγγλόφωνο κανάλι του Ιράν Press TV. «Προσωπικά δεν θα καταλάβω ποτέ τον φόβο για το πολιτικό Ισλάμ», είχε γράψει σε επιστολή της στην εφημερίδα Morning Star τον περασμένο μήνα. Αφού παρέστη σε συγκέντρωση στο Ιράν προς τιμήν των Παλαιστινίων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη Ράφα και τη Ναμπλούς, η Μπουθ έγραψε απευθυνόμενη στον πρώην πρωθυπουργό: «Αναγνωρίζεις τα ονόματα αυτών των τόπων, Τόνι; Ως απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, θα έπρεπε. Το Ισραήλ έχει θυσιάσει παιδιά σε όλες τις πόλεις. Δεν το ήξερες;».

Στο κίνημα Ελευθερώστε τη Γάζα

Το 2008, η Λορίν Μπουθ συμμετείχε στο κίνημα Ελευθερώστε στη Γάζα ταξιδεύοντας μαζί με άλλους 46 ακτιβιστές από την Κύπρο στα κατεχόμενα. Στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων είχε επισκεφθεί τη Γάζα άλλες δύο φορές, το 2005 και το 2006, ενώ εργάζεται επίσης για το ισλαμικό κανάλι της Βρετανίας και για τη Mail on Sunday.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_26/10/2010_420099
(26/10/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.