Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μέρκελ: Πιθανό ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία ανάμεσα στη συμμαχία και τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ λίγο πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο αυτή.

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ «μπορεί να αποδειχθεί ένα αποφασιστικό βήμα στη σχέση μας με τη Ρωσία», δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Αυτό μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις ανάμεσα στους πρώην εχθρούς του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με την Μέρκελ.

Η σύνοδος κορυφής, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχει ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχει στόχο να επιτευχθεί η υποστήριξη της Μόσχας στην εγκατάσταση στην Ευρώπη μιας αντιπυραυλικής ασπίδας για να αντιμετωπιστούν απειλές προερχόμενες από χώρες όπως το Ιράν.

«Θα ήθελα να περιληφθεί η Ρωσία» σ' αυτές τις συνομιλίες, πρόσθεσε η Μέρκελ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/11/2010_365255
(19/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.