Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Χ. Κλίντον: «Καλή αρχή» οι συζητήσεις Ιράν με τους «Έξι»


Θα ακολουθηθούν από νέες συνομιλίες τον Ιανουάριο, συμπλήρωσε.


Οι συζητήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη μεταξύ του Ιράν και των Έξι ήταν μια «καλή αρχή» και θα ακολουθηθούν από νέες συνομιλίες τον Ιανουάριο, δήλωσε αργά χθες (Δευτέρα) η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον.

«Η πρόσφατη συνάντηση στη Γενεύη της Ομάδας των Έξι ήταν μια καλή αρχή. Ήταν ακριβώς αυτό, όχι κάτι περισσότερο, αλλά ήταν μια καλή αρχή για μια σοβαρή επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς κοινότητας», τόνισε η Κλίντον. «Συμφώνησαν για μια δεύτερη συνάντηση τον Ιανουάριο», πρόσθεσε η υπουργός μιλώντας από το Γουέικφιλντ (Καναδάς), όπου συμμετείχε σε μια σύνοδο των βόρειο-αμερικανών υπουργών Εξωτερικών μαζί με τον Kαναδό Λόρενς Κάνον και την Mεξικάνα Πατρίσια Εσπινόζα.

Οι συζητήσεις που διεξήχθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη επικεντρώθηκαν στα πυρηνικά του Ιράν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για την Τεχεράνη είναι θέμα τιμής οι συνομιλίες να επικεντρωθούν στα πυρηνικά εν γένει. Τόσο το Ιράν όσο και οι Έξι (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία, συν τη Γερμανία) τις έχουν χαρακτηρίσει ως «εποικοδομητικές».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (14/12/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.