Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στο νότιο Σουδάν αποφάσισαν

Συντριπτικό ποσοστό υπέρ της ανεξαρτησίας του νότιου Σουδάν, που ξεπερνά το 98%, διαφαίνεται στα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 80% των ψήφων. Τα τελικά αποτελέσματα στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του νότιου Σουδάν αναμένονται τον Φεβρουάριο. Το δημοψήφισμα οργανώθηκε όπως προβλεπόταν από την ειρηνευτική συμφωνία του 2005, η οποία τερμάτισε τον αιματηρό εμφύλιο Βορρά - Νότου. Η ιστοσελίδα της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το νότιο Σουδάν αναφέρει ότι οι ψήφοι υπέρ της απόσχισης φθάνουν το 98,6% με καταμετρημένο το 80% των ψήφων. «Πρόκειται για ημιτελή και προσωρινά αποτελέσματα», ανέφερε η επιτροπή. Το υπό δημιουργία νεότερο κράτος της Αφρικής διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαϊκού πλούτου του Σουδάν και η απόσχιση θα αποτελέσει επίπονη διαδικασία για την κυβέρνηση του Χαρτούμ. Ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ αλ Μπασίρ, έχει δηλώσει ότι θα αποδεχθεί το όποιο αποτέλεσμα.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_23/01/2011_429858
(23/01/2011)

1 σχόλιο:

  1. Άγγελος Πρωτοστάτης

    kai μέχρι τώρα μας λέγανε πώς ο πόλεμος γινότανε για τα αποθέματα νερού στό Νταρφουρ. Όλως τυχαία αυτή η περιοχή εξήγαγε πετρελαίο στους Αμερικανούς (το 10% των εισαγογών τους) ενώ εδώ και καιρό η ποσότητα αυτή είχε περάσει στη διάθεση των Κινέζων. τώρα επικειται η ανεξαρτητοποίηση του Χρισταινικού τομέα (Υπερψυηφίστηκε ήδη με 97% των ψήφων) πού όλως τυχαία θα στέλνει ξανά το πετρέλαιο στους Αμερικανούς. Το ίδιο είχε συμβεί και με την Βενεζουέλα του Τσάβες με το 40% της παραγωγής, και αμέσως η χώρα στοχοποιηθηκε απο τους Αμερικανούς και τα τσιράκια τους τους Κολομβιανούς. Για τον ίδιο λόγο το Πρώτο πράγμα που έγινε μετά τον σεισμό της Αΐτής ήταν οι Αμερικαοί και οι Γάλλοι να στέίλουν Αεροπλανοφόρα και όχι ανθρωπιστική βοήθεια να βοηθήσουν την δοκιμαζόμενη χώρα αλλα για να εξασφαλήσουν την ηγεμονία τους κλείνοντας τον κλοιό τους,γύρω από την Κούβα και την Βενεζουέλα. Για να μήν την πάθουν όπως στην περίπτωση της Γουατεμάλας και του Παναμά, που χάσανε τις μεγαλύτερες βάσεις ανεφοδιασσμού στην Καραΐβική μετά από μιά παρόμοια φυσική κατάστροφή.
    Αυτο το σκοπό είχε και όλη αυτή η φαρσοκομοδία με την έκρηξη στή αξέδρα άντλησης πετρελαίου της Schell στον κόλπο. Το 80% της παραγωγής τών κοιτασμάτων της Αλασκα της εν λόγω Εταιρείας, είχαν κοινό αποδέκτη την Κίνα. Τυχαίο ???
    Το ίδιο συμβαίνει και με την Νιγηρία το μέχρι πρότινος προτεκτοράτο της Shell που απέσπασε από την Aramco μαζί με το σουλτανάτο Του Μπρουνέΐ με τον όρο να μήν θέσει επί τάπητος το θέμα τών κοιτάσματατων του Αιγαίου επί μια 25-ετία. Η Schell εγκατέλειψε ουσιαστικά την Νιγηρία εδώ και δύο χρόνια περίπου. Τυχαίο που τέθηκε τώρα επιτακτικά το θέμα της συνδιαχείρησης του Αιγαίου?
    Ο στόχος αυτών που κινούν τα νήματα είναι να στρεψουν, όπως και έχουν καταφέρει άλλωστε, την Κίνα στήν ενεργιακή αγκάλη της Ρωσίας, ώστε την κατάλληλη στιγμή, να διασπάσουν την ενότητα τών δύο κυριωτέρων συμμάχων της Οργάνωσης κρατών για την συνεργασίας της Σανγκάης (Αντι-ΝΑΤΟ) υποσχόμενοι στην Κίνα τα τεράστια κοιτάσματα του ανατολικού Σιβηρικού Υψηπέδιου καθώς και αυτων από τις νήσους Σαχαλίνη και Κουρίλαι.
    Και Δυστυχώς θα το καταφέρουνε. Αυτός θα είναι και ολόγος που Στον επικείμενο πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και του Νάτο (δες το πρωτοσέλιδο της Πράβδα 6/01/2011), μετά από μιά νικηφόρα πορεία των ρωσικών στραευμάτων μέχρι το Σουέζ, θα αναγκαστού να γυρήσουν εσπευσμένα στη Κων/λη λόγω κατάρευσης του ανατολικού τους μετώπου.Οι Κινέζοι τοτε με 200 εκατομοίρια στρατού, θα προελάσσουν στην ξερή κύτη του Τιγρη και του Ευράτη για την μετέρα όλων των μαχών,εναντίων 125,000 ορθοδόξων μαχητών, στον βιβλικό χώρο του Αρμαγεδόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.