Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Νέα επίθεση με οβίδες από τη Γάζα στο Ισραήλ

Νέες οβίδες ερρίφθησαν από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ. Η Αίγυπτος προειδοποιεί το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Πολλές οβίδες ερρίφθησαν σήμερα το απόγευμα από τη Λωρίδα της Γάζας προς μία βιομηχανική ζώνη στην πόλη Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, μετέδωσε το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο.

Αυτές οι επιθέσεις σημειώθηκαν έπειτα από μερικές ώρες ηρεμίας στην περιοχή και τις κηδείες οκτώ Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και τεσσάρων αμάχων, που σκοτώθηκαν χθες Τρίτη από τα ισραηλινά πυρά στη διάρκεια των χειρότερων συγκρούσεων εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιόφωνο, αυτές οι οβίδες δεν συνδέονται με την επίθεση που είχε σημειωθεί νωρίτερα στην Ιερουσαλήμ και προκάλεσε ένα νεκρό και τουλάχιστον 30 τραυματίες.

Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών Νάμπιλ Ελαράμπι το Ισραήλ δεν πρέπει να βιαστεί να προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Ο Ελαράμπι «ζήτησε από το Ισραήλ να δείξει αυτοσυγκράτηση και προειδοποίησε κατά μίας βιαστικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα».

Παράλληλα προειδοποίησε και άλλους --προφανώς αναφερόμενος σε παλαιστινιακές ομάδες - να αποφύγουν να δώσουν στο Ισραήλ οποιαδήποτε αφορμή να χρησιμοποιήσει βία, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος απορρίπτει και καταδικάζει τη βία εναντίον αμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.