Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

«Ικανοποιημένη» η αλ Κάιντα από τις εξεγέρσεις στη Μ. Ανατολή

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο είναι ικανοποιημένη από το κύμα εξεγέρσεων στη Μέση Ανατολή.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) είναι ικανοποιημένη από το κύμα εξεγέρσεων στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική και χαιρετίζει «το τσουνάμι αλλαγών», ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).

Στο τελευταίο τεύχος της ηλεκτρονικής έκδοσης Inspire της Aqpa, στην αγγλική γλώσσα, πολλά άρθρα αναφέρονται στις επαναστάσεις αυτές των τελευταίων μηνών που προκλήθηκαν από τις έντονη δυσαρέσκεια των λαών στην ανεργία και στις διαφθορά των ηγετών τους και όχι από την ισλαμιστική δράση.

Οι επαναστάσεις αυτές στην Αίγυπτο και την Τυνησία για παράδειγμα, αποτελούν καλά νέα για τα εξτρεμιστικά μουσουλμανικά κινήματα, εκτιμά ο ισλαμιστής Ανουάρ αλ-Αουλάκι, ο οποίος γράφει σε αυτήν την έκδοση.

«Η επανάσταση διαλύει το φράγμα του φόβου στις καρδιές και το πνεύμα αυτών που πιστεύουν ότι οι τύραννοι δεν είναι δυνατόν να εκδιωχθούν», επισημαίνει ο ίδιος, σύμφωνα με το SITE.

«Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει όλο αυτό...όμως το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είναι μια ισλαμιστική κυβέρνηση για να θεωρήσουμε πως πρόκειται για ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση», κατέληξε ο αλ-Αουλάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.