Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Συρία: Άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης


Ο πρόεδρος Άσαντ επικύρωσε το νόμο για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.


Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επικύρωσε σήμερα ένα νόμο με τον οποίο αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στη χώρα από το 1963, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ο Άσαντ επικύρωσε το διάταγμα 161 το οποίο ορίζει το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 1963 όταν ήρθε στην εξουσία το κόμμα Μπάαθ, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

Η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μαζί με την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων, είναι ένα από τα βασικά αιτήματα του χωρίς προηγούμενου κινήματος αμφισβήτησης εναντίον του Άσαντ που συγκλονίζει τη χώρα από στις 15 Μαρτίου και μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200 διαδηλωτές.

Ο σύρος πρόεδρος επικύρωσε επίσης ένα διάταγμα «το οποίο ορίζει την κατάργηση του Δικαστηρίου Κρατικής Ασφάλειας», οι αποφάσεις του οποίου δεν υπόκεινται σε έφεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή και ένα τρίτο «για τη ρύθμιση των ειρηνικών διαδηλώσεων, που είναι βασικό δικαίωμα που διασφαλίζεται από το σύνταγμα».

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.