Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Σκληρές μάχες στη Μισράτα



Τουλάχιστον 36 οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες στους βομβαρδισμούς και τις μάχες στη Μισράτα.

Συνεχίζεται η πολιορκία της Μισράτα στη δυτική Λιβύη, όπου τα στρατεύματα του Μουαμάρ Καντάφι σφυροκοπούν την πόλη, ενώ έχουν καταλάβει μέρος της. Από την άλλη πλευρά, οι αντικαθεστωτικοί εξαπέλυσαν το απόγευμα αντεπίθεση και ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης και απώθησαν τα κυβερνητικά στρατεύματα στα προάστια.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στη Μισράτα


Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο στις επιθέσεις από τις δυνάμεις του Καντάφι, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Είπε πως οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό την Κυριακή και 28 το Σάββατο. Περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν το ίδιο διάστημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Σαφιεντίν.

«Οι ταξιαρχίες του Καντάφι, χρησιμοποιώντας ρουκέτες Γκραντ, εξαπέλυσαν τυχαίους βομβαρδισμούς την Κυριακή. Είχαν ως στόχο πολλές περιοχές εκεί. Υπάρχουν οκτώ μάρτυρες, Επίσης τριάντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν», είπε.

Στην Τυνησία ενενήντα τραυματίες από τη Μισράτα της Λιβύης


Ενενήντα τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, απομακρύνθηκαν από τη Μισράτα της Λιβύης με πλοίο από το Κατάρ το οποίο έφθασε στο λιμάνι της Σους, στην κεντρική Τυνησία, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Το πλοίο απομάκρυνε συνολικά 138 ανθρώπους: 127 Λίβυους και 11 Τυνήσιους. Παρελήφθησαν από τις ιατρικές ομάδες της κινητής Υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης και αναζωογόνησης (SMUR) και από τον τυνησιακό Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, χτυπήθηκαν από σφαίρες ή θραύσματα όλμων που χρησιμοποίησαν δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι. Διακομίστηκαν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις πόλεις Σους, Μοναστίρ και Μάχντια, ανέφερε το πρακτορείο.

Η Μισράτα είχε χθες Σάββατο «τον πιο βαρύ απολογισμό 65 ημερών μάχης» με 28 νεκρούς και περίπου 100 καταχωρημένους τραυματίες έναντι 11 κατά μέσο όρο την ημέρα συνήθως, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Μακέιν:Ένα στρατιωτικό αδιέξοδο στη Λιβύη θα ήταν προς όφελος της Αλ Κάιντα


Ένα παρατεταμένο στρατιωτικό αδιέξοδο στη Λιβύη θα ήταν προς όφελος της Αλ Κάιντα, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ασκώντας πιέσεις στις ΗΠΑ να εντείνουν τις αεροπορικές τους επιδρομές στη χώρα αυτή.

«Όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος (πρόκλησης) αδιεξόδου. Και αν σας ανησυχεί ο κίνδυνος μιας συμμετοχής της Αλ Κάιντα στη σύγκρουση, πρέπει να μάθετε ότι τίποτε δεν θα ωφελούσε πιο άμεσα και επικίνδυνα την Αλ Κάιντα από ένα αδιέξοδο», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο γερουσιαστής, ο οποίος μετέβη την Παρασκευή στο προπύργιο των λίβυων αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη, προτού μεταβεί στο Κάιρο, απ'όπου έδωσε τη συνέντευξη αυτή, υποστηρίζει μια μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Λιβύη.

«Είναι αρκετά σαφές ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παίξουν έναν πιο σημαντικό ρόλο» όσον αφορά τις αεροπορικές επιδρομές, σημείωσε. «Οι σύμμαχοί μας του ΝΑΤΟ δεν έχουν ούτε τις δυνατότητες ούτε πραγματικά την επιθυμία», κατέληξε.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.