Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή άλλων 1.520 κατοικιών στην Αν. Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ

Ισραηλινή κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε σήμερα την κατασκευή 1.520 νέων κατοικιών σε δύο συνοικίες της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Βηθλεέμ, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που αντιτίθεται στους εποικισμούς.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγη ώρα προτού ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος της ισραηλινής οργάνωσης Ιρ Αμίμ είπε ότι η επιτροπή σχεδιασμού του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε το οριστικό πράσινο φως για την κατασκευή 620 κατοικιών στην συνοικία Πίσγκατ Ζέεβ και άλλων 900 στη Χαρ Χόμα, κοντά στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.

Ο Νετανιάχου είχε δώσει εντολή να αναβάλλονται οι συνεδριάσεις των επιτροπών που αφορούν εποικιστικά σχέδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ πριν από επισκέψεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αργότερα σήμερα για την Ουάσινγκτον, όπου την Τρίτη θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου ενώ αύριο Παρασκευή θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.