Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Συρία

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από τις δυνάμεις ασφαλείας που άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη νότια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο προάστιο Νταΐλ της πόλης Ντεράα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που είχαν ανέβει στις σκεπές για να φωνάξουν «Αλλάχ Ακμπαρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος). Οι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας στη Συρία είχαν καλέσει τους πολίτες να διαδηλώσουν για μια «Παρασκευή των υπερασπιστών της πατρίδας». Από την αρχή της αμφισβήτησης του καθεστώτος, στις 15 Μαρτίου, οι διαδηλωτές καλούν σε διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή μετά την εβδομαδιαία προσευχή. Σύμφωνα με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 10.000 έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της καταστολής αυτών των διαδηλώσεων.

1 σχόλιο:

  1. Μετά από τα γεγονότα της εισβολής(προστάδιο-προανάκρουσμα-προανάφλεξη) 'στο Λίβανο που τα 'βλέπαμε ενεοί και χάσκοντες,περιδεείς και έντρομοι,στρατηγική επιλογή των διεθνών δυτικογενών κοράκων είναι εύδηλο και αρτίως προσυμφωνηθέν να επισυμβή με τη Σ υ ρ ί α και το Ι ρ ά ν.Α υ τ ή,εκτιμώ,είναι η σειρά ε υ δ ι α κ ρ ί τ ω ς και ε υ κ ρ ι ν ώ ς και κρίνοντας κ α ι από τη βόρειο Αφρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.