Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εκ περιτροπής κι ο. Μαντέλα!!!


Ειρήσθω
24/05/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Κ Α Λ Α Ν σιόρ, έν αντρέπουνται; Ακόμα κι αν βρήκαν στα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου του 2008 γραμμένο (άγνωστο πώς λανθασμένο) για το έτος 1972, δεν είχαν δυο δράμια νουν να σκεφτούν τα πασίγνωστα; Είναι δυνατόν, κοτζάμ αρχηγός κυβερνώντος κόμματος - ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ κ. Ά. Κυπριανού - και κοτζάμ «Χαραυγή» με τις εκλαμπρότατες αρθρογράφους της, να διατείνονται ότι «η εκ περιτροπής προεδρία ήταν στο τραπέζι από το. 1972»; Και την αρλούμπα (ρεζιλίκι) να λένε ότι το. 1972 ο Νέλσον Μαντέλα διαπραγματευόταν ΤΟΤΕ το μέλλον της Νοτίου Αφρικής; Δεν ντρέπονται, άραγε, που γίνονται και διεθνώς καταγέλαστοι;
Α Π Ο ΠΟΥ ν' αρχίσει κανείς και πόσα ν' αποφύγει να τους κράξει; Αρκούν τα πασίγνωστα γεγονότα. Πρώτα τα παγκοσμίως πασίγνωστα: Ο Μαντέλα το 1972 δεν διαπραγματευόταν. Βρισκόταν με ισόβια κάθειρξη, για ένατο ήδη έτος στις φυλακές του ρατσιστικού καθεστώτος των λευκών της Ν. Αφρικής. Αποφυλακίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1990, μετά από 27 χρόνια στις φυλακές των ρατσιστών, στο Ρόμπερ Άιλαντ, μετά στο Πόλσμορ κι ύστερα στο Βίκτορ Βέρστερ. Από το 1990 (κι όχι το. 1972) διαπραγματεύτηκε, με τον τελευταίο πρόεδρο του ρατσιστικού καθεστώτος, τον Φρεντερίκ ντε Κλερκ, που είχε διαδεχθεί τον Πίτερ Μπόθα. Όταν ο μακροχρόνιος, ασυμβίβαστος, ανειρήνευτος αγώνας της μαύρης πλειοψηφίας κι η έμπρακτη διεθνής αλληλεγγύη, οδήγησαν στην κατάρρευση και στην ήττα του καθεστώτος απαρχάιντ.
Ο Μ Α Ν Τ Ε Λ Α , ως πρόεδρος το 1991 του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) της μαύρης πλειοψηφίας, στις τότε διαπραγματεύσεις, είχε ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ μετά βδελυγμίας την πρόταση των σκληροπυρηνικών ρατσιστών να υιοθετηθεί για τη Ν. Αφρική, η και τότε συζητούμενη για την Κύπρο Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Την εισηγήθηκαν οι ρατσιστές, με ονομαστική αναφορά στην Κύπρο. Και ως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ και κατάφωρα αντιδημοκρατική, την απέρριψε ο Μαντέλα. Κι αυτό δεν το γυρίζει η γλώσσα του ΑΚΕΛ να το γράψει ούτε μισή φορά στη «Χαραυγή» του. Ο Μαντέλα εξελέγη 10.5.94 πρώτος μαύρος πρόεδρος της Ν. Αφρικής κι η χώρα απέκτησε το 1996 το δημοκρατικό της σύνταγμα.

Α Σ Χ Ε Τ Ο Ι , αμόρφωτοι, επικίνδυνα ανεπαρκείς, όχι μόνο περί Μαντέλα κάνουν μεσάνυκτα, αλλ' οϊμέ και στο Κυπριακό, που 'ναι και το. επάγγελμά τους, προέβαλαν το ψευδέστατο ότι το. 1972 «τέθηκε στο τραπέζι η εκ περιτροπής προεδρία»! Εν ο νους τους τζιαι γυρίζει! Ούτε καν την ιστορία του Κυπριακού ξέρουν. Και στα βιβλία να τους παραπέμψει κανείς, ένα είναι αποδεδειγμένο: Ούτε να διαβάζουν ξέρουν. Λαέ οι εκλεκτοί σου.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Να υποθέσουμε, άραγε, ότι με την προχθεσινή τους ψήφο οι Ακελιστές ενέκριναν και τον «εκ περιτροπής αριστερό Τούρκο της Κύπρου πρόεδρο»; Και, άρα, θ' αρχίσει κι η αλλαγή του καταστατικού του κόμματος, ώστε το ΑΚΕΛ να έχει εκ περιτροπής αριστερό Τούρκο Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής του Επιτροπής;
Λάζ. Α. Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.