Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ελβετική συνδρομή για ΑΟΖ Λιβάνου

Ενας νέος παίκτης κάνει την εμφάνισή του, προσφέροντας a priori αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για την Ελβετία, η οποία δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει τον Λίβανο να βρει λύση στα προβλήματα διευθέτησης των εκκρεμοτήτων που αφορούν την κατοχύρωση της Αποκλειστικής του Οικονομικής Ζώνης, προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίηση του υπεράκτιου ορυκτού του πλούτου.

Η Ελβετική Ενωση για την Προώθηση του Ευρω-αραβο-μουσουλμανικού Διαλόγου (ASDEAM) με τη συνδρομή Ελβετών διπλωματών και εμπειρογνωμόνων, στη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών στη Γενεύη, επιχείρησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Temps», να σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση από τον Λίβανο των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στα όρια των θαλάσσιων συνόρων με το Ισραήλ.

Οπως επισημαίνεται, η ελβετική πλευρά σημείωσε πως «οι Ισραηλινοί πηγαίνουν με χίλια για να εκμεταλλευθούν τις ενεργειακές πηγές της περιοχής. Αλλά, έτσι μπορεί να μειώσουν τους διαθέσιμους πόρους των υπολοίπων. Η πολιτική αστάθεια, ωστόσο, στον Λίβανο δεν διευκολύνει την κατάσταση».
ΝΕΦΕΛΗ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.